Feil sortering og håndtering av farlig avfall skjer oftere enn vi tror. Disse fem scenarioene belyser noen av de vanligste feilene og fungerer som en påminnelse om hvordan vi best kan unngå farene ved feilhåndtering av farlig avfall.
Ifølge avfallsforskriften kapittel 11 er det avfall som ikke hensiktsmessig kan håndteres sammen med annet husholdningsavfall eller næringsavfall fordi det kan medføre alvorlige forurensninger eller fare for skade på mennesker eller dyr.
Virksomheten som produserer avfallet har ansvaret for å vurdere om avfallet som oppstår er farlig eller ikke. For å kunne avgjøre det, må avfallsbesitter ha kjennskap til:
Se også våre faktaark for farlig avfall ›
I tilfeller der det er vanskelig å avgjøre hvilke stoffer et produkt inneholder, anbefales det å søke profesjonell hjelp hos en godkjent avfallsleverandør eller et laboratorium.
Vårt konsept Kjemiker på vei™ tilbyr kartlegging, analyse og rådgivning av kjemiingeniør som kommer til deg.
Visste du at de fleste virksomheter produserer farlig avfall? Med god opplæring sørger du for at virksomheten innfrir lovpålagte krav til korrekt avfallshåndtering.
Miljøsafe™ er en sikker løsning som tilfredsstiller de strenge kravene til oppbevaring av farlig avfall.
Her kan du lese mer om Miljøsafe™ som vi tilbyr som tank eller skap ›
Her finner du informasjon om emballasje, håndtering og transport av smittefarlig avfall.
Bli bedre kjent med lover og regler og finn utstyret du trenger ›
Som avfallsbesitter er man underlagt en rekke lover, regler og myndighetskrav. Mange skal også innfri forpliktelser i forhold til ulike miljø- og kvalitetsstandarder. I tillegg stilles det også krav fra eiere, kunder, ansatte, naboer og andre med forventninger til virksomhetens miljøprofil.
Har du spørsmål om farlig avfall? Gå til temasiden for farlig avfall der vi har samlet mye informasjon.
Produserer bedriften din farlig avfall? Vi har laget en guide som tar for seg det viktigste du må tenke på.
Avfall knyttet til brann og branntomter er en krevende avfallsgruppe. I tillegg til enkelte feilsorteringer, opplever vi i dag også utfordringer med nedstrømsløsninger for å håndtere avfallet videre.
Feil sortering og håndtering av farlig avfall skjer oftere enn vi tror. Disse fem scenarioene belyser noen av de vanligste feilene og fungerer som en påminnelse om hvordan vi best kan unngå farene ved feilhåndtering av farlig avfall.
Bilverksteder har ofte store mengder farlig avfall. Som verkstedeier eller driftsansvarlig bør du ha oversikt over hvilket avfall som klassifiseres som farlig avfall, og hvordan det skal oppbevares og håndteres.
Byggskum, også kjent som fugeskum, er et mye brukt produkt innen bygg- og anleggsindustrien. Men visste du at byggskum inneholder farlige stoffer som krever forsvarlig håndtering? Her får du en innføring i hvordan du skal håndtere byggskum på en trygg og miljøvennlig måte, slik at du unngår farlige situasjoner og ivaretar sikkerheten for deg selv og omgivelsene dine.